Penni

Små runda knölar med utmärkt smak tidigt. 
För produktion av liten delikatesspotatis åt konsument och beredningsindustrin

Användning: Delikatess och halvfabrikat
Tidighet: Tidig
Blast: Snabb blastutveckling, medelhög blast
Knölar:

Tidig knölsättning. Sätter rikligt med små släta rundovala knölar.

Köttfärg: Gul
Koktyp: Fastkokande koktyp AB
Torrsubstans: Medel till hög, stärkelse 14%
Groningsvila: Lång, bra lagring
Nematodresistens: Ro1 och Ro4
Kräftresistens: Ras 1
Bladmögelresistens: God
Brunröteresistens: Mycket god
Skorvresistens: God-mycket god
Rostresistens: Mycket god
Odling:

Bör gödslas ganska rikligt med kväve och blastdödas i tid för att undvika för hög Ts halt.

Tips:

Sätter betydligt fler knölar än vanliga sorter, kupa ordentligt för att skydda mot grönfärgning.